Over het huisje

Vanaf jongs af aan komen wij zelf al op dit uitzonderlijke plekje. Het is fantastisch om te zien dat nu ook andere mensen van deze unieke locatie kunnen genieten.

bovenweide 15

Indeling huis

Het huisje heeft alles wat aan ieders basisbehoeften voldoet. De entree is uitgerust met een kapstok en geeft je toegang tot de badkamer, een slaapkamer en de woonkamer. De badkamer heeft een douche, toilet en wasmeubel. Hier hangt tevens de CV. De slaapkamer op de begane grond heeft een twijfelaar staan met twee kasten voor kleding. De woonkamer heeft een knusse eethoek welke grenst aan de open keuken. De zithoek (hierboven afgebeeld) biedt uitzicht over het prachtige Wiede. Daarnaast kun je vanaf de woonkamer via de terrasdeuren naar de tuin.

Tarieven bedragen €150,00 per nacht + €1,10 toeristenbelasting per persoon per nacht. De schoonmaakkosten zijn verplicht en bedragen €50,00.

Het bootje bevat een volle dagtank + jerrycan van 10L. Je ontvangt dit er gratis bij, maar ontvangen wij graag ook weer vol terug bij het uitchecken.

De borg bedraagt €250,00 per verblijf.

Boekingen zijn mogelijk vanaf april tot en met oktober. 

Omgeving

Vanaf de parking is het een kleine tien minuten varen naar het huisje. Het huisje bevindt zich op een eiland, je eigen prive eiland! Dit betekent dus ook dat overal waar je gaat, dat met de boot is. Op zo’n 5 á 10 minuten varen vindt het idyllische centrum van Giethoorn met tal van leuke restaurants en musea. Zo is Fratelli een enorm bekende pizzeria en kun je bij De Lindenhof heerlijk in luxe dineren met twee Michelin-sterren. Houd je van lekker Gieters en niet te gek, ga dan eens langs de Fanfare. De Oude Aarde is een leuk edelstenen museum voor met name kids. ’t Olde Maat Uus  is erg leuk om meer van de Gieterse cultuur te ontdekken. Heb je zin om met de auto de omgeving te ontdekken, ga dan eens langs bij de Orchideeën Hoeve.  

Naast alle sociale gelegenheden is de natuur in Giethoorn prachtig. Je kunt hier verschillende vaarroutes bekijken, maar ook een kijke nemen in de Weerribben.

“Een geweldig huisje midden in de natuur en direct aan het water. Het huis is uitgerust met alles wat u nodig heeft voor een ontspannen vakantie. Het uitzicht op het meer vanuit de woonkamer is een droom op elk moment van de dag. Met de boot die bij het huis hoort, kun je super leuke tochten maken, of gewoon naar het eiland gaan om te zwemmen. Verhuurders zijn erg aardig en helpen je graag met al je vragen. Het was al met al een geslaagd verblijf.”

Maik Kühl